Telewash/Tuckerpole

De Glaswasser beschikt over een eigen tuckerpole systeem. Hieronder wordt uitgelegd wat een tuckerpole precies is, wat de voordelen zijn en hoe het precies werkt

Tuckerpole is een systeem van stapelbare stelen die voorzien zijn van een zachte wasborstel. Door het stapel systeem is de Tuckerpole steel tot 18 meter toepasbaar.

Bij het glazenwassen met het Tuckerpole systeem wordt gebruik gemaakt van osmose water. Dit is gewoon leidingwater waaruit (middels een eigen demineralisatie installatie) alle toevoegingen zoals kalk en mineralen worden gefilterd. Hierdoor wordt het vuiloplossend vermogen van het water verhoogd en droogt het na gebruik streep- en kleurloos op.

Het is zeer geschikt voor moeilijk toegankelijke ramen, omlijstingen, lichtstraten, luifels en gevelbeplatingen.

Dit systeem werkt als volgt: osmose wordt onder gepaste druk door een slang gepompt naar een zachte borstel. De borstel wordt vervolgens met lichte druk en ruim stromend osmosewater over het te reinigen oppervlak bewogen. Het te reinigen oppervlak wordt door borstelen in combinatie met ruim spoelen schoongemaakt (tuckeren) en droogt nagenoeg vlek- en streeploos op, het geheel dient dan ook niet nagezeemd te worden.

Het kan gebeuren dat de eerste wasbeurt middels het Tuckerpole systeem kwalitatief minder is dan de conventionele werkmethode (inwasser, spons en raamwisser). Een en ander is gelegen in het feit dat er vuil en/of zeepresten diep in de poriën van het glas en de omlijsting aanwezig zijn, welke niet in één behandeling verwijderd kunnen worden.

Het kan tevens voorkomen dat na bewassing, via de in raamstellen verwerkte ventilatieroostertjes, spoortjes van 'vuil' water over het glas gaan 'lopen'. 
Dit vermindert aanzienlijk per wasbeurt.

Het Tuckerpole systeem werkt optimaal indien het minimaal om de acht weken wordt toegepast. 
Er behoeven geen reinigingsmiddelen te worden gebruikt en is dus milieusparend, daar het zogenaamde osmose water zelf een reinigende werking heeft.

Het Tuckerpole systeem kent vele voordelen:

  • Kozijn omlijsting inclusief verfwerk en eventuele roosters kunnen geheel worden schoongeborsteld
  • Milieuvriendelijk: geen reinigingsmiddel
  • Minder snelle herbevuiling en een langer schoon resultaat (geen achterblijvend residu zoals b.v. zeepresten). En doordat in demi water geen metaaldeeltjes zitten, wordt het risico van statische oplading gereduceerd
  • Vlek, - en streepvrije opdroging in alle weer omstandigheden, zelfs in direct zonlicht
  • Geschikt voor reinigen glas, kozijnen, lichtbakken, gevelbeplating, zonwering etc.
  • Optimale bereikbaarheid boven tuinbeplating en fonteinen, bij koepels, glazen overkappingen (b.v. atriumdaken, serres en winkelpromenades) en geparkeerde auto's.
  • Veilige en verantwoorde arbeidsomstandigheden
  • De kwaliteit van dit systeem is 90% bij de eerste ramenwasbeurt, bij meerdere uitvoeringen 100%
  • Telescopische glasbewassing tot 18 meter.
  • De maximale toegestane werkhoogte is 13,5 meter. Het systeem is zowel in de zon, als met regen toe te passen.

 

Heeft u nog verdere vragen over het gebruik van de tuckerpole, vul dan onderstaand contact formulier in.

Vul onderstaand formulier in voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte of als u nog vragen heeft over een van onze diensten


Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.